Ce este salinoterapia?

Terapia implică inhalarea de aerosoli salini ( prin petrecerea unui timp în interiorul salinei ) prin care se tratează în special afecţiunile respiratorii.
Aerosolii – reprezintă micro-particule aflate în suspensie într-un mediu gazos.
Sarea – este o substanţă bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, acţionând ca un dezinfectant şi în acelaşi timp are capacitatea ( în anumite condiţii de temperatură şi umiditate ) de a emana aerosoli salini.

Indicații terapeutice

Salinoterapia – este recomandată în tratarea afecţiunilor sistemului respirator cum ar fi:
– astmul bronşic
– rinită
– rinită alergică
– sinuzită
– bronşită
– răceală sezonieră
– laringită
– pneumonie
– amigdalită cronică
– alergii
– unele afecţiuni ale pielii
– acnee
– dermatite
– eczeme
– psoriazis
– creşterea imunităţii organismului

Contraindicații

Nu este recomandată persoanelor cu:
– tuberculoză pulmonară
– micoze la nivelul plămânilor
– cancer pulmonar
– cardiopatie ischemică
– hipertensiune arterială
– epilepsie
– femei însărcinate

_______________________________

Sarea – un remediu natural foarte eficient

Există un loc în care fiecare copil ar trebui să ajungă măcar o dată pe an: SALINA ARTIFICIALĂ. Medicii recomandă aceste cure atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari, pentru cei sănătoşi, dar şi ca tratament în diferite afecţiuni şi boli.
Pentru cei mici, ideal ar fi să petreacă de la 30 de minute până la câteva ore în salină deoarece este un mod foarte eficient de menţinere a sănătăţii căilor respiratorii.
O cură de salină dă rezultate optime, dacă este urmată cel puţin 7 zile consecutiv.

Cum acţionează aerosolii salini

Prin inhalarea aerosolilor salini, în mod natural de către pacient, aceştia se depun parţial pe căile respiratorii superioare, parţial în organele inferioare ale aparatului respirator ( laringe, bronhii, alveole pulmonare ) şi realizează o acţiune de fluidizare a mucusului ( deci se elimină mai uşor ), eliminare a toxinelor, a impurităţilor şi majorităţii microorganismelor care prin depunere provoacă boli ale aparatului respirator, de refacere a elasticităţii membranelor celulelor, ducând astfel la curăţarea căilor respiratorii de focarele de infecţie existente atât la adulţi cât mai ales la copii.
Expunerea la aerosoli salini realizează o purificare a căilor respiratorii, stimulează eliminarea secreţiilor de la nivelul bronhiilor, reduce simţitor iritaţiile şi inflamaţiile şi totodată calmează tusea.
Aerosolii pot fi absorbiţi şi prin pielea expusă aerului din salină, ajutând în felul acesta la tratarea unor afecţiuni ale epidermiei.
În salina artificială, controlând temperatura şi umiditatea se realizează un mediu hipo-bacterial şi fără alergeni. Aerosolii salini generaţi de sarea de Praid şi sarea de Himalaya sunt astfel inhalaţi, pacienţii beneficiind de efectele durative ale salinoterapiei.

_______________________________

Salinoterapie pentru copii

Salinoterapia reprezintă cea mai bună alternativă pentru tratarea problemelor respiratorii ale copiilor.
Tratamentul este 100% natural şi constă în inhalarea aerosolilor salini într-un mediu special amenajat, în care copiii se vor simţi confortabil. Şedinţele de salinoterapie vor ajuta la curăţarea căilor respiratorii, obţinându-se astfel îmbunătăţiri semnificative la nivelul respiraţiei, calităţii somnului precum şi al stării generale.
Aerosolii sunt micro-particule aflate în suspensie într-un mediu gazos, respectiv atmosferă. Aceşti aerosoli pot fi microparticule solide, lichide sau gazoase care pot rămâne în atmosferă intervale de timp cuprinse de la câteva câteva ore până la durate de ordinul zilelor, săptămânilor sau chiar anilor. Durata de plutire este condiţionată de umiditate, temperatură, mişcarea aerului, variaţiile de presiune etc. Aceste micro-particule ″plutesc″ datorită ciocnirii repetate cu moleculele de aer, moleculele de apă din amosferă, anumitor interacţiuni electro-chimice.
În cadrul salinei noastre am folosit sare de Himalaya şi sare adusă din mina de la Praid pentru a crea un mediu hipo-bacterial şi fără alergeni, atent controlat din punct de vedere termic, al umidităţii şi ventilaţiei.

Accesul în salină se poate face de către:
adulţi – în botoşi puşi la dispoziţie de către recepţie
copii – cu adidaşi, tenişi sau altă încălţăminte adusă de acasă.

Beneficii ale salinoterapiei:
1. Tratament astm
2. Afecţiuni respiratorii
3. Tratament răceli şi gripe
4. Prevenirea şi tratarea alergiilor sezoniere, întărirea sistemului imunitar
5. Tratament pentru infecţii auriculare